Perle [2]
imagine

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 19
imagine


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
imagine


Acasă

Înregistrare

Autentificare
Bine aţi venit Vizitator | RSS


Site-ul meu


Sâmbătă, 2019-05-25, 7:30 AM
Acasă » 2014 » Septembrie » 4 » Perle elevi 2013
10:25 PM
Perle elevi 2013

PERLE BAC 2013

Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.

WWW.STATUSUL.RO

 Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de… mă scuzaţi puncte puncte

 Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi.

 

 "Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul"

 Luceafarul e cea mai lunga poezie romaneasca si din lume, desi nu s-a hotarat exact cate strofe are.

Se spune ca Maiorescu a taiat din Luceafarul pentru ca Eminescu a mai scris inca trei strofe cand deja era nebun si o strofa continea un cuvant obscen: fund.

Fata ii spune Luceafarului: Ia du-te si vezi-ti de treaba.

Finalul are caracter justitiar: “Ce-ti pasa tie, chip de lut / Dac-oi fi eu sau altul?”.

Catalina ii spune lui Catalin: nu pune punct cand inima iti cere virgula.

Luceafarul are la baza Scrisoarea trimisa de Mircea cel Batran catre tarul turc prin care ii cere inapoierea tarii romanesti care a castigat dupa victoria de la Cozia”.

WWW.STATUSUL.RO

Ciobanul mioritic din Luceafarul se numea Ion.

In poemul Luceafarul este vorba despre…iubirea dintre fata de imparat Marcela si Marcel.

Aceasta opera apartine speciei literare deoarece in opera sunt feciori de imparat, boieri, chiar si feti-frumosi, ceea ce in lumea reala nu mai sunt.

Cea de-a doua faza a creatiei lui Eminescu s-a deosebit de prima si a urmat dupa aceasta.

Ne-am imbalsamat de aerul de la nunta.

Cetateanul turmentat este reprezentat in lumea reala de omul obisnuit, adica betivul roman.

Misterioase sunt caile scrisorii pierdute.

Autoarea Nichita Stanescu…

Zaharia Trahanache avea acest nume pus de Caragiale, deoarece se ocupa cu traficul de zahar. In mod similar, Farfuridi desfasura afaceri cu farfurii, iar Iordache Branzovenescu rula afaceri cu branza.

Balada e o specie a liricii populare inventata de Ciprian Porumbescu”.

Trasaturi ale genului epic: blonda, 60-90-60, ochi albastri – frumos gen epic.

"Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel.  Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei"

 WWW.STATUSUL.RO

"Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric"

 "Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place"

 "Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis"

 "Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa"

 "Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu"

 "Este foarte important să îţi alegi un model în viaţă. Eu încă de mică m-am văzut model de succes, pe marile scene, prezentând haine scumpe, pentru oameni rafinaţi. Acum modelul meu este Mădălina Ghenea".

 "Multă lume critică pe Zăvoranca, Daniela Crudu, dar ele sunt cap de afiş în show biz, prin toate revistele, le urmăresc fotografii în cluburi, pe stradă, apar seara la televizor. Pentru mine ele au reuşit în viaţă. Numele lor apare pe internet de mii de ori. Altfel, nu te ştie nimeni, în afară de cartierul tău. E bine să ai un model de urmat, te inspiră în ce faci".

WWW.STATUSUL.RO

"Un model te reprezintă. Gigi Becali vorbeşte pe înţelesul meu, pricep. Patapievici are fraze încâlcite, musai am nevoie de dicţionar ca să pricep ce vrea să spună".

 "Un jurnal e bine să ai ca să vezi cât de prost erai în trecut şi câte fete ţi-au mâncat bani".

 "Jurnalul e acel ceva pe care îl uiţi în bancă la şcoală şi un coleg îl găseşte şi îl citeşte şi te compromite".

 "Rolul cratimei este de a ajuta, a uşura deplasarea, mersul pe jos…"

 "Nu putem avea imagini poetice, pentru că textul nu e cu fotografii".

 "Rolul verbelor la imperfect e să ne arate că lumea asta chiar e imperfectă, poţi să faci tu bine cât poţi, să te duci la biserică, să-ţi faci temele, să nu minţi şi tot te calcă maşina sau faci cancer."

 "Tipul de perspectivă narativă în Accidentul este una foarte foarte nasoală, dacă-mi permiteţi să spun mai modern. Ce accident are o perspectivă veselă?"

 

WWW.STATUSUL.RO

Categorie: Perle | Vizualizări: 206 | Adăugat de: tfc93 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar
            imagineDirector Web
Copyright Statusul © 2019donkey